Geschiedenis lage vogezen

De zomer staat weer voor de deur! Heeft u nog geen vakantie geboekt maar wilt u wel een vakantie in één van de mooiste gebieden van Frankrijk? Bekijk de mogelijkheden om een kamer te huren bij Les Quatre Saison. Wij hebben een bed and breakfast in de Vogezen. De Vogezen is een prachtig gebied in Frankrijk en heeft een bosrijke omgeving. De Vogezen heeft een rijke geschiedenis. In onze nieuwe blog vertellen wij u iets over de geschiedenis en de cultuur van de lage Vogezen en Martinville.

Rond het jaar 1000 voor Christus woonden De Kelten in de lage Vogezen. Vanaf 57 voor Christus tot 325 na Christus stichtten de Romeinen er diverse nederzettingen o.a. Martinvelle, oude Gallo-Romeinse namen Martainvelle en Martinivilla. In de hele streek zijn nog restanten te vinden van de Romeinse tijd: resten van badhuizen en prachtige mozaïeken en o.a. het amfitheater van Grand.

Vanaf die tijd waren er vele invasies en veroveringen van verschillendehertogen en keizers. Het huidige departement Vogezen werd opgericht in 1790 en heeft geleden onder 3 oorlogen:

✓ De Duits-Franse oorlog van 1870 – 1871 met Duitse Annexatie,

✓ De 1e Wereldoorlog

✓ De 2e wereldoorlog

Elk dorpje heeft nog een monument voor de gevallenen en ieder jaar op 8 mei wordt hierbij een herdenkingsbijeenkomst gehouden.

Wilt u meer informatie over de geschiedenis van de Vogezen? Of wilt u op vakantie in de Vogezen voor een betaalbare prijs? Bekijk onze B&B in Vogezen of neem contact met ons op.

 Geschiedenis         Geschiedens vogezen

Contact

image1

 

Het adres:
Les Quatre Saisons
13 Petite Rue
88410 Martinvelle
Frankrijk

Telefoon:
Tel.: Frankrijk:  

0033-329099302 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Les Quatre Saisons Chambres d'hotes 

Reserveren

 

Bekijk en beoordeel onze Chambre d'Hôtes
Stem op onze Chambre d'Hôtes

Copyright © Chambres d'hôtes Les Quatre Saisons - Vogezen - B&B Vogezen - Wandelen Vogezen -  Fietsen Vogezen - Sitemap - Ontwikkeld door BURO210