Fietsen in de Vogezen

Fietsen VogezenDe lage Vogezen liggen aan de westelijke kant van Epinal, een stad in het department Vogezen. De lage Vogezen is een mooi gebied om te fietsen voor recreanten doordat het hoogteverschil minimaal is. De lage Vogezen beschikt over een groot aanbod culinaire bezienswaardigheden. U vindt er minder bos door het veeteelt. Het landschap bestaat er vooral uit velden met beekjes en rivieren. Voies Vertes zijn fietspaden met een minimaal hoogteverschil voor de recreatieve fietsers. Twee van deze fietsroutes zijn de Voie Verte du canal des Vosges & Voie Verte Epinal-Bouzey. Deze fietsroutes lopen langs de kanalen van de Vogezen. Fietsen Vogezen is een bezigheid die voor iedere actieve vakantieganger als erg vermakelijk wordt gezien.

De hoge Vogezen liggen aan de andere kant van Epinal. Dit gebied is meer geschikt voor de sportieve fietsers. De beklimmingen zijn rond de 3-12 kilometer lang met een gemiddelde stijgingspercentage tussen de 5 en 10%. Op de oude spoorbaan bij Moezeldal is een fietsroute aangelegd die voor iedere fietser is te fietsen. Op deze route rijden bijna geen auto's en het hoogteverschil is beperkt.

Fietsroutes Vogezen

Er lopen veel verschillende routes om te fietsen in de Vogezen, mountainbiken en om te wandelen in de Vogezen. Zo is de Elzas route een route die erg populair is als je er van houd om te rijden in het verkeer en door de schuin aflopende heuvels. Door de smalle wegen hebben de fietsers geen eigen rijstrook. Om het verkeer te mijden kunnen de fietsers op sommige momenten gebruik maken van de heuvelachtige wijngaard stroken of de fietspaden die op een aantal plekken zijn aangelegd.

Ook ligt er de wijnroute. Deze route is ongeveer 180 km lang en bestaat vooral uit korte, steile heuvels. U komt bij deze route langs dorpen met een mooi middeleeuws karakter. De vele verwoestingen van de oorlog en de winkeltjes in deze dorpen zijn erg populair bij vele toeristen. Voor de fietsers die redelijk fit zijn is de klim naar het Haut - Koenigsbourg kasteel. Dit is een oud kasteel op een rotsdam in de hoge Vogezen. U kunt hier genieten van het mooie panorama. Het Haut - Koenigsbourg kasteel is begin 1900 deels heropgebouwd en gerestaureerd door de Duitse keizer Wilhelm II. Nu is het kasteel één van de meestbezochte monumenten van Frankrijk.

Kom bij ons ook:

Bent u enthousiast geworden om te overnachten Vogezen bij Nederlanders kies het B&B Les Quatre Saisons(LQS).

 

 

 

Contact

image1

 

Het adres:
Les Quatre Saisons
13 Petite Rue
88410 Martinvelle
Frankrijk

Telefoon:
Tel.: Frankrijk:  

0033-329099302 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Les Quatre Saisons Chambres d'hotes 

Reserveren

 

Bekijk en beoordeel onze Chambre d'Hôtes
Stem op onze Chambre d'Hôtes

Copyright © Chambres d'hôtes Les Quatre Saisons - Vogezen - B&B Vogezen - Wandelen Vogezen -  Fietsen Vogezen - Sitemap - Ontwikkeld door BURO210