Over Martinvelle

Het lieflijke dorpje Martinvelle, waar Chambres d'hôtes (B&B) Les Quatre Saisons is gevestigd, ligt in het kanton Monthureux sur Saône op het snijpunt van de lage Vogezen, de Haute Saône en de Haute Marne. Op slechts 600 km. van Utrecht. Het behoort sinds 2016 tot de regio Grand Est.
Martinvelle, van oorsprong een Romeinse nederzetting, kenmerkt zich door huizen die honderden jaren oud zijn.  
Bezienwaardigheden zijn de kerk uit de 12e eeuw en het kapelletje van St Roch, de openbare wasplaatsen die gevoed worden door de plaatselijke bronnen en het eeuwenoude kasteeltje.
Door een van de dorpsgenoten is een prachtige collectie samengesteld van producten en overblijfselen van de bedrijven die vroeger in en rondom Martinvelle waren gevestigd. De inboedel van de kaasmakerij, dakpannen, landbouwmachines, inboedel van de schoenmakerij, allerlei gereedschap enz. zijn te bewonderen op afspraak en in juli en augustus elke zondagmiddag.

Het eerste weekend van juli wordt een dorpsfeest georganiseerd door de dorpsvereniging Martinvilla.
Deze vereniging zet zich in voor de bewoners van Martinvelle en organiseert, ook in de winter, verschillende activiteiten.
De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor o.a. de restauratie van de kerk en de kunstschatten die in de kerk aanwezig zijn.

Martinvelle grenst in het noorden aan een prachtig bos waarin door de Club Vosgien een afwisselde, bewegwijzerde wandeling is uitgezet.
Verder kenmerkt het heuvelachtige en bosrijke landschap zich door groene weidevelden, mooie meertjes en schilderachtige dorpjes.
De rivieren Saône, Meuse en Madon ontspringen hier. Een streek met een rijke geschiedenis en een bijzondere flora en fauna.

Het gebied leent zich bij uitstek voor het maken van wandeling, fietstochten en auto- en motorritten. Langs het Canal de L`Est  is een kilometers lang wandel- en fietspad gerealiseerd

Ook op cultureel gebied heeft de omgeving van Martinvelle genoeg te bieden zoals kleine musea, oude ambachten, kunst in de openlucht e.d.

   
 

Contact

image1

 

Het adres:
Les Quatre Saisons
13 Petite Rue
88410 Martinvelle
Frankrijk

Telefoon:
Tel.: Frankrijk:  

0033-329099302 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.orange.fr

 

Les Quatre Saisons Chambres d'hotes 

Reserveren

 

Copyright © Chambres d'hôtes Les Quatre Saisons - Vogezen - B&B Vogezen - Wandelen Vogezen -  Fietsen Vogezen - Sitemap - Ontwikkeld door BURO210